3 min

Is jouw website mobielvriendelijk?

mobielvriendelijke website

"Responsiveness webdesign" is al enkele jaren een begrip op het web maar wat is het nu eigenlijk en waarom is het belangrijk dat uw website responsive is?

Een responsive website past zich aan volgens het scherm waarop hij bekeken wordt. Of het nu een klassieke desktop monitor is, een groot TV-scherm, een tablet of een smartphone, je kijkt steeds naar dezelfde website waarvan de layout zicht heeft aangepast aan de resolutie/grootte van jouw beeldscherm. Afhankelijk van de beschikbare ruimte zal de website meer of minder zaken tonen in een aangepaste opmaak. De tekst is bijgevolg altijd goed leesbaar, menu's zijn vlot aanklikbaar en de belangrijkste content springt in het oog.

Gebruiksvriendelijkheid troef

Doordat de website zich aanpast aan de verschillende schermen en dus de verschillende toestellen wordt hij als "mobiel vriendelijk" aanzien. Dit betekent dat ook mobiele gebruikers vlot overweg kunnen met jouw website. Geen onleesbare tekst, geen gezoom, geen klein knopjes waarvoor jouw vingers te dik zijn, alles is afgestemd op een vlot gebruik.

We hoeven jou vast niet uit te leggen dat een gebruiksvriendelijke website scoort bij de gebruiker. De bezoeker zal sneller zijn info vinden, tot actie overgaan of jouw product online aankopen.

Google en mobiel vriendelijke websites, dat klikt!

Sinds 21 april 2015 heeft Google zijn zoekformule aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere score krijgen dan vergelijkbare websites die alleen voor één scherm-formaat zijn ontwikkeld. Hiermee wil Google ervoor zorgen dat websites consistenter werken over alle schermen heen.

Meer zelf, wie in de toekomst geen mobiel vriendelijke website heeft bestaat eigenlijk niet meer voor Google. Niet onlogisch als je weet dat ondertussen meer mensen mobiel zoeken via Google dan via een vast toestel.

Mobielvriendelijke test Google

Hoe weet ik dat mijn website mobiel vriendelijk is?

Hiervoor heeft Google speciaal een kleine tool ontwikkeld. Via deze website kan je controleren of jouw website mobiel vriendelijk is. Dit zegt echter niets over de snelheid of de gebruiksvriendelijkheid in de praktijk, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent.

Mijn website is niet mobielvriendelijk, wat nu?

Scoort jouw website minder goed op mobiel? Geen nood, ook hier kunnen we jou bij helpen!

Contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bekijken via info@thinline.be.




Ook gebruik maken van onze expertise?

Maak een afspraak