Blog Nieuws×


Zoeken

Categorieën

Archief

Remote work: dit is hoe wij van thuiswerken een succes maken

Geschreven op in de categorie Nieuws Tenzij je onder een steen hebt geleefd, kan je er niet omheen. Het COVID-19 virus verspreidt zich in een razendsnel tempo en heeft voor iedereen impact op het dagelijkse leven. Omdat ook wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid willen opnemen, werken wij sinds maandag thuis. Remote work is niet altijd evident, maar met de nodige aanpassingen en goodwill proberen wij het beste uit de situatie te halen.

canva-person-using-macbook-proAls digital natives (en als digitaal bedrijf) zijn wij natuurlijk in het voordeel dat remote teamwork behoorlijk vanzelfsprekend is. Ook onder normale omstandigheden werken wij vaak in de cloud, waardoor we dit gemakkelijk thuis kunnen verderzetten. Natuurlijk doet technologie niet al het werk, ook als team moeten we de nodige flexibiliteit tonen. Dit is hoe wij thuiswerk aanpakken:

Benuttig de juiste tools


Zonder de nodige tools is thuiswerken onmogelijk. Wij maken vooral gebruik van programma's in de cloud en andere gratis applicaties. Zo kunnen we online toch als team samenwerken. Deze tools zijn voor ons onmisbaar bij remote work:
  • Slack. Een groepchat applicatie waarmee we vlot kunnen communiceren over onze projecten. En af en toe over koetjes en kalfjes. Omdat het kan.
  • Google Hangouts gebruiken we om regelmatig team meetings te houden via videochat. Omdat live communiceren vaak toch net iets sneller en duidelijker gaat dan chatten.
  • Figma is een interface design software die we op dagelijkse basis al gebruiken voor design, prototype en presentatie. De overschakeling naar thuiswerk maakt op dat vlak dus weinig verschil.
  • Git & bitbucket voor webdevelopment en codebase. Ook van deze tool maken we al dagelijks gebruik, dus ook hier verliep de transitie vrij vlot.
  • Google Drive en Google docs. De welbekende applicaties van Google zijn handig om documenten te delen met het volledige team of live samen te werken aan een document.
  • Daarnaast maken we ook gebruik van heel wat custom tools, bijvoorbeeld voor onze facturatie.
 

Goede afspraken maken goede vrienden


Onder normale omstandigheden werken wij met glijdende uren. Om remote teamwork te vereenvoudigen, beginnen en eindigen we onze dag nu op een vast moment. Thuiswerken maakt de communicatie al niet eenvoudig, laat staan wanneer iedereen op verschillende tijdstippen zou komen en gaan. Tijdens die uren wordt ook verwacht dat je snel bereikbaar bent via Slack of Google Hangouts, zodat we bijna even vlot kunnen overleggen als in real life. Met een beetje flexibiliteit draagt iedereen bij tot het succes van thuiswerken.

Regelmaat is key


Het lijkt verleidelijk om je ritme tijdens het thuiswerk volledig om te gooien. Je kan langer uitslapen, want je hoeft niet te pendelen. Je hoeft niet per se kleren aan, want je komt toch niet buiten... Toch denk je hier beter twee keer over na. Onrechtstreeks heeft dit een negatief effect op je productiviteit. Je lichaam heeft nood aan een routine en die kleine stappen helpen je lichaam om in een andere modus te geraken. Wanneer je in je pyjama blijft werken, zal je lichaam eerder in een weekend-modus blijven, waardoor je dus minder productief gaat werken. Hetzelfde geldt voor uitslapen. Sta gewoon op hetzelfde uur op en doe eerst iets anders, zodat je je lichaam de tijd heeft om goed wakker te worden. Bovendien zal deze regelmaat je alleen maar ten goede komen, wanneer het normale leven terug op zijn plooi komt.

austin-distel-97hfvpynr1m-unsplash

Hou het luchtig


Net zoals op het werk, is er ook in de Slack/Google Hangout/virtuele meeting ruimte voor een luchtig praatje. Het hoeft niet altijd serieus te zijn en enkel over het werk te gaan. Zeker in deze lockdown tijden is wat sociaal contact en groepssfeer nooit overbodig.

Om af te sluiten: wat verandert er voor onze klanten?


Zo weinig mogelijk! Onze dagelijkse activiteiten kunnen allemaal verdergezet worden in de cloud met behulp van moderne technologieën. Deze maatregelen zullen dus weinig tot geen impact hebben op deadlines en andere afspraken. Bezoek in ons kantoor is echter niet mogelijk, aangezien niemand op kantoor aanwezig is. Fysieke meetings met klanten worden zoveel mogelijk beperkt of zullen telefonisch of via videochat doorgaan.

Voor verdere vragen mogen jullie gerust contact opnemen via info@thinline.be. Ook via ons telefoonnummer 09/330 03 20 blijven we bereikbaar!

Op zoek naar een stageplaats?

Geschreven op in de categorie Nieuws Dan hebben wij iets voor u!

Elk jaar bieden we aan enkele studenten de kans om hun kennis te vergroten en ervaring op te doen binnen de web-sector. Ben je student, gemotiveerd, gepassioneerd door het web & media en op zoek naar een stageplaats? Dan ben je alvast goed op weg om een kick-ass stageplaats te bemachtigen. 

En er is meer goed nieuws! De plaatsen zijn beperkt...

We trachten jou zoveel mogelijk te betrekken en gaan voor een intensieve stage. Tenslotte is het de bedoeling dat je heel wat bijleert en hebben wij heel wat kennis te delen op een korte tijd.

Gedreven om bij te leren? Grafisch ontwerper, web developer of een web-social-communicatie-beest eerste klas?

Overtuig ons via info@thinline.be a.d.h.v. jouw portfolio & CV.

Waarom u al even niets van ons heeft gehoord?

Geschreven op in de categorie Nieuws We hadden het reeds aangekondigd, 2013 wordt knallen! En knallen ... hebben we gedaan ... doen we nog steeds ... en doen we gewoon rustig verder.

Waarom u al even niets van ons heeft gehoord?

De afgelopen maanden kozen heel wat organisaties voor Thinline als partner voor hun online project en daar zijn we heel blij om. We hebben dan ook niet stilgezeten.

Volvo Cars


volvoWe bouwden voor Volvo Cars een digitaal platform voor het automatiseren van hun bedrijfsbezoeken. Dit systeem werd gebouwd op basis van ons inhouse beheerplatform Creem. Dankzij deze online toepassing verlopen alle inschrijvingen, betalingen, communicatie, planning, gidsen, facturatie, ... op een gebruiksvriendelijke, duidelijke en vlotte manier.

Dit platform kon ondanks zijn korte looptijd reeds rekenen op heel wat belangstelling en interesse. Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren!

Creem CMS Shop module


groundebmxNa het groeiende succes van hun webshop openden onze vrienden van Groundedbmx hun eerste fysieke winkel. Dankzij Creem CMS, het beheersysteem van onze webshops, kon ook het beheer van de winkel volgens hetzelfde gebruiksvriendelijke proces verlopen.

Creem CMS zorgt ervoor dat de winkel in rechtstreekse verbinding staat met de webshop en op elk moment op elke plaats over juiste cijfers beschikt. Dankzij het online kassasysteem kan Groundedbmx niet alleen het aantal kassa's ten allen tijde schalen naar wens, ook pop-up stores, event-stores en nieuwe filialen gebeuren in een muisklik.

Deze krachtige tool werd door Thinline ontwikkeld en beschikt over alle nodige tools om uw verkoop online in goede banen te leiden.

Meer weten over Creem CMS of over E-commerce in het algemeen? Contacteer ons!

Creem CMS


creemcmsCreem CMS, ons inhouse CMS kreeg een complete make-over. De voorbije jaren hebben we flink gesleuteld aan ons eigen beheersysteem. Dankzij de opgelopen ervaring, de nieuwe technologische mogelijkheden en de nieuwe behoeften van onze klanten kon dit systeem een paar flinke stappen voorwaarts nemen. Niet alleen werd er aardig wat geprogrammeerd, het platform kreeg ook een geheel nieuw jasje.

Nice things are about to happen


thinlinecakesMogelijks zag u al enkele projecten online verschijnen de afgelopen maanden, zoniet, dan kan u ze spotten onder onze projecten. De komende weken zullen heel wat nieuwe projecten gelanceerd worden. Hou dus zeker onze website en onze facebookpagina in de gaten. (aarzel niet om onze pagina van een extra 'like' te voorzien)