Blog 2012×


Zoeken

Categorieën

Archief

We zijn verhuisd!

Geschreven op in de categorie Nieuws viserijOp vrijdag 30 november 2012 zijn we verhuisd en hebben we onze kantoren in de Lucas Munichstraat achtergelaten. Maar geen paniek, ons nieuw kantoor ligt op amper een boogscheut van het oude.

Na 2 jaar, veilig en wel verborgen in onze kantoren in de Lucas Munichstraat, zetten we enkele stappen richting de spotlight. Letterlijk, enkele stappen.

Kantoor gezocht en kantoor gevonden op amper 350 meter van het oude. Dat is 4 minuten en 31 seconden wandelen oftewel 1 minuut en 12 seconden fietsen, wat neer komt op een 284 koprollengtes of 196 vleugelslagen van een Oost-Europeese ongeladen zwaluw.

Het nieuwe kantoor kijkt vanop de Ferdinand Lousbergskaai uit op de waterlijn van de Viserij. Uw boot parkeert u best aan de overzijde, onze voordeur vindt u net om de hoek in de Slachthuisstraat.

U noteert?
Thinline
Slachthuisstraat 2
9000 Gent


Wees welkom!

Help! Domeinnaam gestolen!

Geschreven op in de categorie Tips & Tricks Vaak komen klanten aankloppen met een domeinnaam waarvan ze geen licentiehouder zijn. Toch is het heel eenvoudig te controleren of een domeinnaam correct op jouw naam werd geregistreerd.

Een .be domeinnaam?

Surf naar DNS.be en volg onderstaande stappen. Vind je jouw gegevens onder "Domeinnaamhouder", dan bent u de rechtmatige eigenaar, proficiat!

dns_1

Een .com, .net of andere extensie?

Via WHOIS.net kan je nagaan of jij de eigenaar bent van jouw domeinnaam.

Nog geen domeinnaam?

Registreer jouw domeinnaam bij een betrouwbare partner.
Vergelijk prijzen, je zal snel ontdekken wie te duur en wie "te goedkoop" is (pay peanuts, get monkeys).
Zorg dat je een bewijs van registratie en betaling ontvangt. (bv. factuur)
Controleer na registratie of jouw gegevens correct zijn ingevuld.

Mijn domeinnaam staat niet op mijn naam, wat nu?

Neem eerst en vooral contact op met de instantie die jouw domeinnaam heeft geregistreerd en vraag voor een correctie. Mogelijks passen zij de gegevens zonder enig probleem aan.

Geen succes? Contacteer een andere (betrouwbare) hostingsfirma of webbedrijf, zij zullen jou vast en zeker verder helpen.

Case study: CityWall

Geschreven op in de categorie Cases Naast onze projecten voor onze klanten werken we af en toe ook eens een eigen project uit bij Thinline. Deze 'cases' zijn de ideale formule om onze kennis te verruimen en nieuwe zaken uit te testen.

Eén van die projecten is "Citywall". Hierbij vertrokken we van het idee om verschillende social media te bundelen onder de noemer van een stad. Concreet kozen we voor volgende diensten: Twitter, Flickr en Instagram. Het eindproduct is een portaal waar alle recente tweets en foto's van de gekozen stad naast elkaar te bekijken zijn. Door naar beneden te scrollen wordt de lijst steeds groter en kan je blijven zoeken naar leuke en/of interessante foto's en tweets uit jouw stad.

De website gaat zelf op zoek naar de (actieve) stad die het dichtst bij jou gelegen is op basis van jouw coördinaten. De site is eveneens responsive gemaakt, zodat je ook op een iPad of iPhone in alle comfort de laatste foto's van jouw stad kan bekijken.

blog-case-citywall

Het technische luik

Tweets verschijnen wanneer de hashtag van de stad gebruikt wordt. Bij Flickr gaan we op zoek naar foto's met de naam of een tag en bij Instagram is het een combinatie van tags en coördinaten.

Om te voorkomen dat de gebruiker niet te lang moet wachten telkens dat hij de pagina laadt, kozen we er voor om door middel van een cronjob (een herhalend automatisch uitgevoerd script) de meest recente informatie van alle diensten op te halen en in een eigen database op te slaan.

Aangezien de hoeveelheid aan gegevens na een tijdje testen aanzienlijk toenam, besloten we om de gegevens slechts bij te houden voor de periode van een week.

Neem alvast een kijkje en laat ons weten welke steden jullie nog graag aan het lijstje toegevoegd willen zien!

Certified Ogone Solution Partner

Geschreven op in de categorie Nieuws Webshops, online ticketing services, reservatiesystemen, ... zijn niet meer weg te denken van het internet. E-commerce wordt steeds belangrijker en vergroot nog iedere dag zijn aandeel op het web.

Bij Thinline ontwikkelen we al geruime tijd e-commerce toepassingen en trachten we het niveau steeds hoger te tillen. Daarom behaalden we sinds kort het 'Ogone Certified' label.

Als gecertifieerde partner hebben we aangetoond over de nodige technisch expertise te beschikken om op een perfecte en veilige manier het Ogone betalingssysteem te integreren. Via dit label geeft Ogone aan welke betrouwbare partners een professionele ondersteuning bieden en hoge kwaliteit in programmatie nastreven. We zijn dan ook verheugd om als 'Certified Ogone Solution Partner' onze dienstverlening nog te kunnen verbeteren.

Over Ogone


ogoneentrance.jpeg Ogone Payment Services is dé voornaamste Europese speler op de markt van online betaling met een internationaal bereik. Wereldwijd vertrouwen meer dan 35.000 bedrijven op Ogone om hun online betalingen te beheren en te beveiligen, fraude tegen te gaan en bij te dragen tot het stimuleren van hun business.

Het bedrijf is gevestigd in België en via beveiligde interfaces verbonden met meer dan 200 verschillende banken en financiële instellingen en kan op die manier meer dan 80 internationale, alternatieve en prominente lokale betalingsmethodes aanbieden in Europa, Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten.

Meer informatie over Ogone en de verschillende nationale & internationale betalingsoplossingen vind je op www.ogone.be