3 min

Waar vind ik leuke gratis stockfoto's?

stockfoto's

De zoektocht naar leuke afbeeldingen, het is niet altijd even simpel. Maar wist je dat er ook tal van sites zijn die gratis foto's aanbieden die er ook nog eens ├ęcht goed uitzien? Wij zetten onze favoriete gratis sites even op een rijtje!

Wat zijn stockfoto's?

Een stockfoto wil letterlijk zeggen: een foto klaar voor gebruik. Je hoeft dus niet eerst een fotograaf te zoeken, die de baan op sturen, modellen engageren, ... Alles is voor jou geregeld en klaar voor gebruik. Stockfoto's worden vaak gebruikt in blogs, bij drukwerk, op sites, ... De meeste stockfoto's zijn betalend maar kosten slechts een fractie van de productiekost. Je hebt ook websites waarop je gratis tof beeldmateriaal kan vinden. Gratis stockfoto's zijn voorzien van het CC0, het Creative Commons Zero. Met dit document laat de auteur (van de foto) zijn rechten los en kan iedereen dus doen met de foto wat hij of zij wil. Benieuwd welke onze favorieten zijn?

All time favourite: Unsplash

Wanneer onze designers op zoek zijn naar kwalitatief, gratis beeldmateriaal dan is de eerste site die ze checken Unsplash. Op Unsplash kan je creatieve foto's vinden met een professionele uitstraling. De website zelf is ook zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het een leuke zoektocht is! Daarnaast bezit Unsplash over een handige API waarmee je willekeurige foto's kan insluiten als dummy-materiaal voor de presentatie van site-designs.

www.unsplash.com

Een echte aanrader: Pexels

Wat is er uniek aan Pexels? Je kan zoeken op kleur! Op Pexels kan je niet enkel stockfoto's maar ook stockvideo's vinden. Een super handige website, waar je high quality beeldmateriaal kan vinden. 

www.pexels.com

Meteen in het juiste formaat: Pixabay

Op Pixabay kan je net zoals bij Pexels een groot aanbod van zowel stockfoto's als video's vinden. Het leuke aan Pixabay is dat je de gewenste afbeelding meteen in het juiste formaat kan downloaden. Ideaal voor content creatie!

www.pixabay.com

Kwalitatief beeldmateriaal: Burst

Burst dat is een onderdeel van Shopify. Op Burst kan je gratis stockfoto's vinden die kwalitatief heel sterk zijn, allemaal gratis voor commercieel gebruik. Het is bovendien een leuke inspirerende website. 

www.burst.shopify.com

Global visual language: Noun Project

Nog een aanrader is Noun Project. Heel mooi beeldmateriaal en knappe collecties. Het nadeel hiervan is dat je om het in goede kwaliteit te kunnen downloaden toch moet betalen. Voor een basic download hoef je niet te betalen, wel kan het zo zijn dat je de artist moet vermelden. 

www.thenounproject.com

Meer tips over stockfoto's? Contacteer ons gerust!


Ook gebruik maken van onze expertise?

Maak een afspraak