Blog


Zoeken

Categorieën

Archief

Computer Security Day: met deze tips blijft je bedrijf veilig in de cloud

Geschreven op in de categorie Tips & Tricks Van Uber en Sony's Playstation Netwerk tot zelfs Facebook en Yahoo... Het lijkt wel alsof vandaag niemand meer veilig is voor hackers en datalekken. Op Computer Security Day staan we wereldwijd even stil bij het belang van een goede beveiliging.

srh-hrbch-xjc-frjbuw-unsplash

Verkies een goede partner

Een goede digitale partner is de eerste stap naar een veilige website/webapplicatie. Zo kiezen we bij Thinline bewust voor een eigen CMS-systeem, in plaats van een meer bekend systeem als Wordpress of Drupal. Een eigen CMS biedt niet alleen meer vrijheid, maar heeft ook heel wat voordelen op vlak van security. Aangezien er minder websites op het systeem draaien, vormt het al een minder interessant doelwit dan een wereldspeler als Wordpress. Daarnaast is de code niet vrij beschikbaar op het net én kunnen we voor elk project de nodige aangepaste security voorzien.

Een ander groot voordeel van een digitale partner is dat je altijd kan rekenen op echte support in plaats van de steun van een onbekende community. Bij een easy-to-use CMS die je zelf kan opzetten, wordt je vaak niet verwittigd van eventuele inbreuken en ben je op jezelf aangewezen om het probleem op te lossen. Een goede partner zal tijdig problemen opmerken, actie ondernemen en jou uitgebreid briefen om nieuwe inbreuken tegen te gaan.

Maak de toegang tot je account voldoende complex

De login tot je cms-systeem of applicatie in de cloud is de snelste weg voor hackers naar heel wat informatie die je liever verborgen houdt. Denk dus goed na over sterke gebruikersnamen en wachtwoorden, zodat deze niet eenvoudig te achterhalen zijn. Update wachtwoorden ook op regelmatige basis en hergebruik nooit een oud wachtwoord. Wees altijd extreem voorzichtig met het neerschrijven en delen van login gegevens. Deel deze bijvoorbeeld nooit via e-mail of apps als Messenger en Whatsapp. Je maakt best ook geen lijstje met wachtwoorden op je smartphone of laptop, in het geval deze ooit gestolen zouden worden.

Tip: Vermijd een standaard gebruikersnaam zoals Admin of Root

security-4497950-1920

Kies voor een HTTPS-site

HTTPS, de beveiligde versie van een HTTP-protocol, is vandaag een echte must. Je kan zo'n website eenvoudig herkennen aan het slotje die naast een webadres wordt weergeven. Door dit protocol kan data tijdens het transport niet afgeluisterd of gewijzigd worden. De data wordt versleuteld, waardoor derden de informatie niet kunnen herkennen.

Een HTTPS-site wekt bovendien extra vertrouwen bij bezoekers én zorgt voor een snellere laadtijd. Bij Thinline wordt elke website standaard voorzien van deze veilige verbinding.

 

Betrek het volledige bedrijf

De oorzaak van een beveiligingsprobleem schuilt vaak in de kleinste hoekjes. Net daarom is het belangrijk om elke werknemer bij te scholen over veilig en verantwoord computergebruik. Leer hen bijvoorbeeld de signalen van phishing herkennen en maak duidelijk over welke gegevens nooit gecommuniceerd mag worden, zelfs wanneer de vraag van een betrouwbare bron lijkt te komen.

Wees extra voorzichtig met gevoelige data

Sommige data zijn gevoeliger dan andere data. Als je bedrijf gevoelige gegevens zoals wachtwoorden, bankgegevens of medische informatie verzamelt, dan is de juiste technische ondersteuning cruciaal.

Bij Thinline wordt gevoelige data steeds veilig afgeschermd en waar mogelijk voorzien van encryptie.Het is een proces waarbij je gegevens extra versleuteld worden vooraleer ze in de cloud worden gezet.

 

hack-813290-1280

Maak regelmatig back-ups

Vermijd ten slotte ernstig dataverlies door op regelmatige basis een back-up te maken van je gegevensbestanden. Als je dan toch door het noodlot getroffen wordt, ben je tenminste niet alles in een klap kwijt. Denk eraan om deze back-ups off-site te bewaren, anders maak je het hackers wel heel eenvoudig. Wij voorzien elk project van een doordacht back-up proces, zodat jij op je beide oren kan slapen.

Plannen om jouw bedrijfsproces in de cloud te zetten? Kom gerust eens praten over jouw project!

Uw website beveiligen via HTTPS

Geschreven op in de categorie Webdesign Een website, webshop of online platform verzamelt vaak heel wat persoonlijke data van haar bezoekers. Informatie die in alle vertrouwen wordt gedeeld en waarvan de bezoeker verwacht dat die correct en veilig behandeld wordt. Maar wist je dat al die informatie vaak open en bloot over jouw internetlijn gaat en dus gemakkelijk achterhaald en misbruikt kan worden?

Daarom is het belangrijk jouw website te voorzien van een beveiligde verbinding. Dankzij het gebruik van HTTPS zorg je ervoor dat al deze informatie versleuteld wordt alvorens ze gecommuniceerd wordt met de server.

https-thinline-be

HTTPS?

HTTPS is de beveiligde versie van het HTTP-protocol (Hyper Tekst Transfer Protocol) en wordt gebruikt om informatie uit te wisselen tussen de browser en de server. (tussen jou en de website die je bezoekt)

Anders dan bij HTTP (het standaard protocol) zal bij HTTPS de communicatie versleuteld worden zodat de data tijdens het transport niet afgeluisterd of gewijzigd kan worden. (door bv. een hacker) Dankzij een extra authenticatie weet de server ook dat de informatie werd doorgegeven via de website die hij kent en niet via een ander spoor.

Je herkent een HTTPS-website door het groene slotje naast de url en de vermelding ‘veilig'.

Waarom ook jouw website beter af is met HTTPS

Niet alleen websites die met gevoelige data omgaan (zoals wachtwoorden, betalingsgegevens, ...) hebben baat bij HTTPS, elke website, webshop of online platform kiest beter voor een beveiligde verbinding. HTTPS is stilaan de norm aan het worden en kent heel wat voordelen t.o.v. de klassieke HTTP verbinding:

Beter scoren in Google

Google zet sterk in op internetveiligheid en schenkt daarom de goede leerlingen van de klas extra punten voor een betere ranking. Met HTTPS krijgt jouw website een ranking boost die onveilige sites niet hebben. Meer zelfs, in de toekomst plant Google nog een stap verder te gaan door HTTP-sites te 'bestraffen' met een negatieve score.

Ook browsers zoals Chrome en Firefox blijven niet achter en voorzien onveilige websites van een duidelijke waarschuwing op verschillende plaatsen. Hierdoor zullen bezoekers ontmoedigd worden om gegevens na te laten met nefaste gevolgen voor jouw online verkoop of instroom van leads.

scoreningoogle

HTTPS-sites zijn sneller en schenken meer vertrouwen

Een website die vlot werkt en vertrouwen uitstraalt kan rekenen op een hoge tevredenheid van haar bezoekers. Een HTTPS-site laadt een stuk sneller dan een HTTP-site. In tijden dat bezoekers weinig of geen geduld hebben is dit dus een duidelijk argument pro HTTPS.

Daarnaast zijn gebruikers zich alsmaar meer bewust van de gevaren van het internet. Zeker bij online shoppen zijn ze erg op hun hoede en zullen bezoekers snel afhaken wanneer ze niet 100% zeker zijn over de betrouwbaarheid van de webshop.

Een website of webshop voorzien HTTPS

Een website voorzien van HTTPS is een relatief eenvoudige ingreep.

Om HTTPS te activeren heb je eerst en vooral een SSL-certificaat nodig. Zo'n certificaat zorgt ervoor dat de communicatie beveiligd kan worden door de data te versleutelen via een unieke code. Enkel de website en server kennen deze code, waardoor derden de informatie niet kunnen ontcijferen. Afhankelijk van de gewenste gradatie van beveiliging (en eventuele bijkomende garanties) kan je kiezen uit verschillende SSL-certificaten met een verschillende prijs.

We helpen jou graag verder!

Bij Thinline zijn we al geruime tijd overtuigd van de meerwaarde van HTTPS, waardoor elke website steevast wordt voorzien van zo'n beveiligde verbinding.

Of het nu gaat om een nieuwe website met oog voor veiligheid, goede zoekresultaten en een hoge conversie of om een bestaande website die moet omgezet worden naar HTTPS, bij Thinline helpen we jou graag verder.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak via info@thinline.be of 09/330 03 20

Op zoek naar een stageplaats?

Geschreven op in de categorie Nieuws Dan hebben wij iets voor u!

Elk jaar bieden we aan enkele studenten de kans om hun kennis te vergroten en ervaring op te doen binnen de web-sector. Ben je student, gemotiveerd, gepassioneerd door het web & media en op zoek naar een stageplaats? Dan ben je alvast goed op weg om een kick-ass stageplaats te bemachtigen. 

En er is meer goed nieuws! De plaatsen zijn beperkt...

We trachten jou zoveel mogelijk te betrekken en gaan voor een intensieve stage. Tenslotte is het de bedoeling dat je heel wat bijleert en hebben wij heel wat kennis te delen op een korte tijd.

Gedreven om bij te leren? Grafisch ontwerper, web developer of een web-social-communicatie-beest eerste klas?

Overtuig ons via info@thinline.be a.d.h.v. jouw portfolio & CV.

Online toepassing voor het management van testritten met de nieuwe Volvo XC60

Geschreven op in de categorie Cases De komst van een nieuw Volvo model leidt steevast tot de complexe organisatie van talloze testritten die geboekt moeten worden. Van authenticatie tot registratie van de bestuurder, van verzekering tot monitoring, van beheer tot rapportering van de wagens & ritten.

Een wederkerende activiteit bij Volvo Cars die steeds meer aan populariteit wint en door de verhoogde veiligheid, controle & complexere techniek alsmaar meer tussenstappen vraagt. (Denk maar aan de oplaad-momenten voor elektrische wagens die mee in de planning moeten, of de security van grote Volvo fabrieken die op de hoogte moet blijven van elke wagen die op aangegeven tijdstippen de site wil verlaten en oprijden, of aan wagens die overwacht uitvallen, of de hele administratie inzake verzekering & contracten)

Volvo Cars zocht naar een digitale oplossing die zoveel mogelijk zaken zelf aanstuurt en koppelt met de verschillende diensten in hun netwerk. Thinline zorgde voor een online platform die alle procedures van A tot Z in goede banen leidt en het overzicht bewaart voor de beheerders.

testdrive-facebook

Een online platform op maat van de klant

Bij Thinline zijn we niet aan ons proefstuk toe wanneer het gaat om het bouwen van online toepassingen. We beschikken inmiddels over een ruime ervaring & kennis en kunnen vertrouwen op ons inhouse applicatie-platform voor de uitbouw van eenvoudige tot zeer complexe platformen.

We starten met een uitgebreide analyse van het project en werken in nauw overleg een digitale workflow uit die streeft naar een hoge automatisering & vereenvoudiging van de verschillende procedures.

Volvo Cars doet reeds jaren beroep op de expertise van Thinline voor diverse online projecten. We zijn dan ook verheugd om alweer een succesvol project af te leveren.

Ook op zoek naar een partner voor jouw project? Contacteer ons vrijblijvend om uw project te bespreken.

Is uw website mobiel vriendelijk?

Geschreven op in de categorie Tips & Tricks "Responsiveness webdesign" is al enkele jaren een begrip op het web maar wat is het nu eigenlijk en waarom is het belangrijk dat uw website responsive is?

Een responsive website past zich aan volgens het scherm waarop hij bekeken wordt. Of het nu een klassieke desktop monitor is, een groot TV-scherm, een tablet of een smartphone, je kijkt steeds naar dezelfde website waarvan de layout zicht heeft aangepast aan de resolutie/grootte van jouw beeldscherm. Afhankelijk van de beschikbare ruimte zal de website meer of minder zaken tonen in een aangepaste opmaak. De tekst is bijgevolg altijd goed leesbaar, menu's zijn vlot aanklikbaar en de belangrijkste content springt in het oog.

mobiledevices-responsive-webdesign

Gebruiksvriendelijkheid troef

Doordat de website zich aanpast aan de verschillende schermen en dus de verschillende toestellen wordt hij als "mobiel vriendelijk" aanzien. Dit betekent dat ook mobiele gebruikers vlot overweg kunnen met jouw website. Geen onleesbare tekst, geen gezoom, geen klein knopjes waarvoor jouw vingers te dik zijn, alles is afgestemd op een vlot gebruik.

We hoeven jou vast niet uit te leggen dat een gebruiksvriendelijke website scoort bij de gebruiker. De bezoeker zal sneller zijn info vinden, tot actie overgaan of jouw product online aankopen.

Google en mobiel vriendelijke websites, dat klikt!

Sinds 21 april 2015 heeft Google zijn zoekformule aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere score krijgen dan vergelijkbare websites die alleen voor één scherm-formaat zijn ontwikkeld. Hiermee wil Google ervoor zorgen dat websites consistenter werken over alle schermen heen.

Meer zelf, wie in de toekomst geen mobiel vriendelijke website heeft bestaat eigenlijk niet meer voor Google. Niet onlogisch als je weet dat ondertussen meer mensen mobiel zoeken via Google dan via een vast toestel.

Hoe weet ik dat mijn website mobiel vriendelijk is?

Hiervoor heeft Google speciaal een kleine tool ontwikkeld. Via deze website kan je controleren of jouw website mobiel vriendelijk is. Dit zegt echter niets over de snelheid of de gebruiksvriendelijkheid in de praktijk, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent.

mobielvriendelijk-thinline

Mijn website is niet mobielvriendelijk, wat nu?

Is jouw website nog niet aangepast? Geen nood, beter laat dan nooit.

Contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bekijken, maar wacht niet te lang, op de 2e trein kan je maar beter opzitten.