8 min

Digitaal inzetten op zorg

Nergens is tijd zo kostbaar als in de zorgsector. Goed uitgedachte digitaliseringen kunnen een wereld van verschil maken voor zowel patiënten als voor het personeel. Wij reiken je graag enkele tips aan die we bij onze klanten uit de zorg implementeerden. 

Draag zorg voor je personeel

Lange dagen, een veeleisende gevarieerde job, heel wat te onthouden en een constante alertheid om alles in goede banen te leiden. Automatisaties of vereenvoudigingen zorgen ervoor dat de stresslevels dalen en dat iedereen tijd heeft voor wat men het liefst doet in zijn of haar job.

Voor LM Zorgshop (de webshop van de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen) realiseerden we een uitgebreid platform voor ledenbeheer, stock-management, online verkoop, kassa-systeem, automatische facturatie & boekhouding en zoveel meer. Een uitgebreide automatisatie die heel wat tijd vrijmaakt en fouten voorkomt. Alles werd afgestemd op hun specifieke werking waarbij vereenvoudiging & optimalisatie centraal werd gezet. 

Voor de Zorgkas van de Liberale Ziekenfondsen werd een online beheerplatform uitgebouwd voor de meer dan 800.000 leden. Dankzij de digitalisering van de planning en afnemen van testen & evaluaties garanderen we een vlotte opvolging van de zorgbehoevenden verspreid over het hele land met een uitgebreid team. Geen omslachtige procedures maar een systeem dat steun geeft aan de belangrijkste pijler van jouw organisatie: het personeel en de patiënten. 

Trek kwaliteitsvol personeel aan

Gemotiveerd personeel aantrekken is de dag van vandaag niet evident. Employer branding en content marketing kan een wereld van verschil maken. Versterk je online aanwezigheid en geef duidelijk aan waarin jullie organisatie zich onderscheidt. Een specifieke jobsite met de juiste creatieve insteek laat je eruit springen in het grote aanbod van openstaande vacatures in de zorg. 

Zet in op lokaal talent waardoor je meteen ook inzet op duurzaamheid, flexibiliteit & work-life balance. Geen ellenlange files & stress op de baan maar gezonde werknemers die met de fiets naar het werk kunnen komen. Samen met Voka bouwden we daarom een online jobportaal waarbij we steden & gemeenten samenbrengen met de lokale bedrijven om samen hun HR uitdagingen te overwinnen. Bedrijven kunnen via een gebruiksvriendelijk dashboard hun vacatures zelf onderhouden en potentiële werknemers overtuigen. 

Verbeter de workflow

Alles begint met een goede analyse van de huidige workflow. Wat loopt er goed en waar kan het beter? Welke systemen zijn er momenteel in gebruik en geven deze het gewenste resultaat? Een partner met hoge expertise zorgt voor een begeleiding op maat in functie van jullie organisatie/bedrijf i.p.v. een one-fits-all oplossing. Zo worden processen vereenvoudigd en efficiëntie verbeterd.

Ook een online helpdesk kan het aantal telefoontjes grondig verminderen. Bednet: een organisatie die ervoor zorgt dat zieke kinderen toch de les kunnen volgen alsof ze in de klas zitten, kreeg heel veel vragen die het team onnodige belastte. Dankzij de ontwikkeling van een nieuwe website met helpdesk zorgde we er voor dat bezoekers meteen het antwoord op hun vraag kunnen terugvinden. Er ontstond ademruimte voor de organisatie waardoor ze nieuwe ideeën kunnen uitrollen.  

Slim gebruik van afspraak-tools / online agenda's / registratieplatformen

Wanneer je een afspraak maakt bij een dokter dan heb je vast wel al eens gebruik gemaakt van een online afspraak-tool. Het perfecte voorbeeld van een win-win systeem voor iedere partij. Jij weet als patiënt meteen wat de verschillende mogelijkheden voor een afspraak zijn zonder hiervoor een dokter/secretaresse te hoeven storen. Dokters zien ten allen tijde een actuele stand van zaken van hun patiënten-planning. Dit geeft als resultaat dat er vaak minder personeelskosten zijn én dat er tijd gewonnen is. 

Met een registratie/inschrijvingsplatform kan je het leven ook een stuk eenvoudiger maken. Krunsj organiseert inclusieve vakanties waarbij ouders hun kinderen volledig digitaal kunnen inschrijven om op kamp te gaan. Dankzij een handige online validatie kan Krunsj de juiste inschatting maken naar zorg en begeleiding. Daarnaast zorgt ons totaalplatform voor een vlotte organisatie waardoor meer tijd vrijkomt voor wat écht telt, de zorg voor de kinderen.

Ondersteun zorgbehoevenden

Hop-In is een vrijwilligersorganisatie van LM Oost-Vlaanderen. Voor Hop-In ontwikkelden we een tool om het medisch transport voor zorgbehoevenden te organiseren. Dit doen we door zorgbehoevenden & vrijwilligers digitaal én fysiek samen te brengen. Zorgbehoevenden kunnen een rit aanvragen en vrijwilligers kunnen zich kandidaat stellen. Een mooi voorbeeld van hoe technologie mensen bij elkaar kan brengen om het leven aangenamer te maken.

Parkinson Zorgwijzer Vlaanderen streeft naar een interdisciplinaire paramedische topzorg voor Parkinsonpatiënten. We ontwikkelden een zorgzoeker waardoor we het de patiënt super toegankelijk maken om een hulpverlener in de buurt te vinden. Geen exotische programmatie die onbetaalbaar is, maar wel een idee dat dagdagelijks het verschil maakt voor veel mensen.

Safety first, bescherm alle gevoelige data

Door samen te werken met een betrouwbare web partner die kennis van zaken heeft verklein je de kans dat er grote problemen optreden. Is er toch iets aan de hand? Dan kan een goede partner je ondersteunen en een oplossing aanbieden waar mogelijk. Kies in de eerste plaats voor een veilig systeem en laat systemen als Wordpress, Wix of Squarespace resoluut links liggen. Hoewel je er leuke websites mee kan bouwen, digitalisering is meer dan leuke plaatjes en kleurtjes. Het systeem ondersteund jouw dagelijkse werking en hoort betrouwbaar te zijn, afgestemd op jouw organisatie.

Zelf ook ideeën om te innoveren in het digitale landschap? Aarzel niet om ons te contacteren, wij denken graag mee met je verhaal. 


Ook gebruik maken van onze expertise?

Maak een afspraak