2 min

Hoe kies ik de juiste extensie voor mijn website?

hoe kies ik een domeinnaam zoeken op laptop

Je hebt een domeinnaam die uniek, kort, simpel en zoekmachine proof is? Dan ben je op de goede weg! De extensie die moet je nog kiezen. Ga je voor .com of toch eerder voor .be? Of sla je liever een andere weg in? Wij helpen je graag met deze keuze.

Een domeinextensie wat is dat?

We zullen beginnen met een voorbeeld: bij www.thinline.be is '.be' de domeinextensie. In de meeste gevallen staan deze letters voor de afkorting van een land. De domeinextensie wordt ook wel TLD (top-level-domain) genoemd. Er is een verschil tussen generieke (.net, .com, ...)  en land domeinextentsies (.be, .nl, .eu, .de, ...). 

Bepaal je doelgroep

Heb je de geografische spreiding van jouw doelgroep al bepaald? Dan trek je deze gewoon door voor het bepalen van je extensie. Wil je met jouw merk internationaal doorbreken, dan kies je best voor een generieke domeinextensie zoals .com. Is jouw website gericht op een specifiek land? Dan raden we aan om de extensie van dit land te kiezen. In het geval van Thinline kozen we voor '.be', aangezien onze focus op Belgische klanten ligt. Door voor '.be' te kiezen weet Google dat we ons op de Belgische markt richten. Dit wil zeggen dat we een betere ranking in de zoekresultaten zullen hebben voor zoekacties binnen BelgiĆ«.

Maar hoe zit dat dan juist bij een .com? Google kijk hier naar de taal die gebruikt wordt om uit te maken waar jouw website relevant is. Belgisch bedrijf met internationale ambities? Dan zal een .com voor jou de juiste keuze zijn. Dubbele punten voor meertalige content! Wil je er extra uitspringen? Dan kan je kiezen voor een specifieke extensie die meteen duidelijkheid weergeeft aan Google wat je aanbiedt. 

Een extensie schenkt vertrouwen

We klikken allemaal sneller op extensies die we herkennen. Een site die eindigt op '.be' schenkt meer vertrouwen dan eentje die eindigt op '.shop'. De keuze '.shop' kan er echter wel voor zorgen dat je sneller in de zoekresultaten zal verschijnen. Omdat dit fungeert als een extra zoekwoord. Zorg echter voor een relevantie tussen extensie en jouw service. De mogelijkheden zijn eindeloos, bij onze partner Combell kan je alle nieuwe extensies bekijken in een handig overzicht: https://www.combell.com/nl/nieuwe-domeinnamen

Waar kies je nu best voor?

Dankzij een slimme keuze bereik je meteen het juiste publiek en scoor je beter in de ranking van Google. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou beste werkt. Een domeinnaam kies je tenslotte voor een hele tijd en verander je best niet om de haverklap. 


Ook gebruik maken van onze expertise?

Maak een afspraak