Search Engine Optimalisation (SEO)

SEO of zoekmachineoptimalisatie is de combinatie van activiteiten met als doel om een pagina hoger te laten scoren in de organische ranking van zoekmachines zoals Google. Hulp nodig? Onze online marketeers helpen je graag naar de top!

Waarom je niet zonder SEO kan

Zoekmachines, en dan vooral Google, domineren het internet. Denk maar aan hoe je zelf te werk gaat wanneer je iets online wil opzoeken. Je opent je browser, tikt een zoekopdracht in de zoekbalk en... klikt daarna op een van de eerste resultaten die je relevant lijkt. Dit toont meteen het belang aan van een goede zoekmachineoptimalisatie. Hoe hoger je scoort in de ranking van Google, hoe meer mensen zullen klikken op jouw pagina. Een website die pas of de tweede of derde pagina van de zoekresultaten verschijnt, zou evengoed onbestaand kunnen zijn. En dat is uiteraard niet wat jij wil voor jouw nieuwe webshop of website!

Door jouw website te optimaliseren voor zoekwoorden, verhoog je de kans dat mensen jouw bedrijf leren kennen. Hoe meer mensen jouw website bezoeken, hoe groter de kans op conversies. Dit geldt ook voor je offline winkel, aangezien heel veel kopers eerst het internet raadplegen vooraleer ze de knoop doorhakken. Bovendien helpt SEO ook jouw online reputatie te versterken en je naamsbekendheid te verhogen. Bedrijven die hoog scoren in de Google SERP worden vaak als betrouwbaarder ervaren dan bedrijven die moeilijker vindbaar zijn.

Op naar de top...maar hoe?

Inzetten op SEO is duidelijk een must, maar hoe zorg je er nu voor dat net jij bovenaan de zoekresultaten verschijnt? Het antwoord is helaas niet zo simpel. Search Engine Optimalization is nu eenmaal een werk van lange adem, want je kan niet in 1-2-3 hoog scoren op Google. Dit heeft verschillende redenen. Eerst en vooral is de zoekmachine nogal mysterieus over het algoritme achter de resultaten. Daarbovenop is deze nogal onderhevig aan verandering, waardoor je nooit echt klaar bent met optimaliseren. Daarnaast staat jouw concurrentie ook niet stil. Er zijn altijd veel kapers op de kust voor die nummer een positie in de zoekresultaten!

Uiteraard zijn er wel heel wat factoren bekend waarmee je jouw positie in de resultaten kan verbeteren. Zo is een grondige keywordanalyse altijd een eerste goede stap in de juiste richting. Verder moet jouw website voldoende inhoud bevatten én is al deze copy best SEO-proof. Daarnaast spelen verschillende technische factoren, zoals de snelheid en mobielvriendelijkheid van je website, ook zeker een rol.

Wil je beter gevonden worden in de zoekresultaten?

Wij helpen je graag verder#Expertise


Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak