Krachtig multiplatform voor regionale televisiezender AVS

Al het nieuws van Oost-Vlaanderen op een plaats? Dan moet je uiteraard bij AVS zijn! AVS ontstond reeds in 1981, als allereerste regionale televisiezender van Vlaanderen. Waar alles begon met een groepje radio-amateurs, groeide de zender door de jaren heen uit tot dé referentie voor regionaal nieuws.Toen we in 2012 door hen benaderd werden om een volledig platform uit te werken, twijfelden we geen minuut. En zo werd na maanden hard werk het allereerste Thinline mediaplatform geboren!

De uitdaging 

Een compleet platform met verschillende luiken is best een uitdaging om te ontwikkelen. Alleen al het nieuwsplatform moet een enorme hoeveelheid content bevatten, maar daarbovenop wou AVS nog andere elementen toevoegen aan de website. De website moest dus voldoende performant zijn om al het videomateriaal te ondersteunen en ook heel overzichtelijk blijven.

Het resultaat

Dankzij een goed doordachte strategie en onze ervaren developers zijn we erin geslaagd om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Het krachtige platform bevat alles wat een televisiezender nodig heeft om een sterke online speler te kunnen worden. Zowel voor als achter de schermen. Het werd een project van lange adem, waar we door de jaren heen nog veel updates aan hebben toegevoegd. En hoewel dit ondertussen reeds een ouder project is, zijn we nog steeds erg trots op dit zeer uitgebreide platform!

over avs

avs weervoorspelling regio

3 luiken, 1 platform

Als regionale televisiezender heeft AVS enorm veel content om online te delen. In de eerste plaats is de nieuwe website een nieuwsplatform, waar mensen snel het laatste nieuws uit de regio kunnen ontdekken. Het sportnieuws kreeg bovendien een apart luik, omdat veel sportfans ook een sterke interesse tonen in de uitslagen van de streek. Daarnaast is het platform ook dé plek worden waar mensen alle programma’s van de zender online kunnen bekijken. Ten slotte doet de site ook dienst als tv-gids. Naast deze drie grote luiken, voegden we ook heel wat kleinere extensies toe. Zo voegden we een feature toe die je meteen de weersvoorspelling in de regio toont. Op die manier bevat de website alles wat je zoekt, maar ook zoveel meer!


Complete redactietool

Ook achter de schermen van de website schuilt een tool die compleet door ons ontworpen werd. We ontwikkelden een volledig redactieplatform op maat die de workflow van AVS een stuk vereenvoudigde. De cms van de website is nu het startpunt voor het volledige beheer van al het nieuws.

avs

Volledig videomanagement 

AVS is in de eerste plaats een televisiezender, wat betekent dat het merendeel van hun content uit video’s bestaat. Door de jaren heen stapelt dat zich uiteraard op tot een enorm archief (de teller staat op minstens 8000 video’s). Dit brengt wat uitdagingen met zich mee, want je wil natuurlijk dat de video’s zo vlot mogelijk gestreamd worden en niet enorm traag laden. We losten dit probleem op met een volledige integratie van Vimeo op de site. Door de functionaliteit van Vimeo (en de inzet van de knappe koppen in ons team) te combineren met de website, kan het volledige videoarchief nu moeiteloos afgespeeld worden.


Integratie met tal van spelers

Om het AVS platform nog interessanter te maken, hebben we de website gekoppeld aan tal van andere interessante websites. Via ‘Mijn Gemeente’ kom je terecht op een eigen nieuwspagina, gebaseerd op je locatie. Die locatie wordt automatisch bepaald door tracking. Op de pagina wordt automatisch nog meer content verzameld van andere interessante bronnen. Zo vind je er snelnieuws van het Nieuwsblad.be, ontdek je er activiteiten via de Uitkalender en toont het je zelfs de beste fiets-en wandelroutes in de buurt.


avs profiel eigen nieuws

AVS op maat

We voegden ten slotte nog een leuke feature toe aan de website. De mogelijkheid om via een eigen profiel alleen het AVS nieuws te zien, die jou interesseert. Dit kan je doen door jouw voorkeuren aan te duiden op de website. Zo kan je als het ware je eigen virtuele krant/nieuwsuitzending samenstellen, die je waar en wanneer je maar wil kan raadplegen.

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak