Euro-mousse, maar dan in een nieuw jasje

Met meer dan veertig jaar ervaring achter de rug mag Euro-mousse zichzelf de expert in de verwerking van schuim noemen. Het Belgische familiebedrijf versnijdt en verwerkt al jaren mousse voor de grootste merken, terwijl bijna niemand hen bij naam kende. En daar mocht verandering in komen. Euro-mousse kwam bij ons terecht met de vraag om een online identiteit voor hen te creĆ«ren, zonder hun herkenbaarheid te verliezen. 

Euro-mousse banner

De uitdaging

Een tijd terug had Euro-mousse grootse plannen. Ze wouden hun succesvolle handel uitbreiden van B2B naar B2C. Maar daarvoor had het bedrijf eerst nood aan een eigen gezicht. Het was voor Euro-mousse tijd om na al die jaren vanuit hun donkere magazijn te komen en zichzelf aan de wereld te tonen.

Het resultaat

Een succesvolle rebranding met een groot effect. De nieuwe huisstijl was het nodige duwtje in de rug voor Euro-mousse om als merk veel meer naar buiten te komen. Sindsdien zijn ze regelmatig te vinden op beurzen en zetten ze sterk in op de medische sector. Het bedrijf mag zichzelf sinds enkele jaren ook vol trots gebrevetteerde hofleverancier noemen.

Euro-mousse fotoshoot

Herkenbaarheid is key

Deze case toont perfect aan hoe je een merk volledig kan rebranden en tegelijk trouw kan blijven aan de oude huisstijl. Tijdens dit project bevraagden we verschillende mensen over Euro-mousse. Wat bleek? De oranje ruit werd door bijna iedereen benoemd als het herkenningspunt van het merk. We gaven het oude logo dus een nieuw jasje, zonder te veel af te wijken van het oorspronkelijke ontwerp. Dit resulteerde in een moderne versie van het logo die eenvoudig kon doorgetrokken worden in een complete huisstijl.

Euro-mousse huisstijl

Het doel? Een herkenbare rebranding!

Euro-mousse werd ook voorzien van een gloednieuwe website in lijn met de nieuwe look-and-feel. De website werd zo gebruiksvriendelijk mogelijk opgesteld, zodat alle stakeholders er snel de nodige informatie terugvinden. Daarnaast stond Thinline ook in voor het design van verschillende items. Zo ontwierpen we onder andere een banner voor op beurzen, maar ook prints zoals briefpapier en visitekaartjes.

Euro-mousse website
Euro-mousse folder
Euro-mousse kalender
Euro-mousse beurs
Euro-mousse model fotoshoot

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak