Digitaal platform voor de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen

Qua gezondheid zit je goed bij LM Oost-Vlaanderen! Want zij zijn echt bezig met je gezondheid. Ze kozen voor Thinline als partner in hun stockbeheer, webshop en kassa's. 


LM zorgshop

De uitdaging

Wat begon als een opdracht om een webshop te ontwikkelen evolueerde al snel in de vraag naar een compleet digitaal platform met tal van mogelijkheden achter de schermen. Waar hadden ze nood aan? Een uitgebreid kassasysteem voor de 17 zorgshops en meer dan 30 kantoren, klanten- en stockbeheer, webshop met automatische kortingen voor leden, ... 

Het resultaat

Een goed werkend platform voor en achter de schermen waar dagelijks heel wat mensen mee werken of mee in contact komen. Een orderpicking applicatie met slimme magazijn routes, automatische facturatie, connectie met boekhoudsoftware Exact Online, ... Je hoort het al, te veel om op te noemen. Dit is een echt totaalverhaal.

LM Oost-Vlaanderen korting

LM Oost-Vlaanderen Zorgshop checkout

Online webshop met automatische korting voor leden

De LM Zorgshop was het startpunt van onze samenwerking met LM Oost-Vlaanderen. We ontwikkelden een goed draaiende webshop, met een eenvoudige user flow. We zorgden ervoor dat leden altijd 15% korting krijgen, door het ingeven van hun rijksregisternummer. LM geeft haar leden verschillende cadeaubonnen zoals bv. geboortebons, die ze kunnen inruilen op de site. Deze bons zitten allemaal gekoppeld in ons platform, waardoor deze procedure volledig automatisch verloopt. 


LM Oost-Vlaanderen werken

Kassasysteem voor 17 zorgshops en meer dan 30 kantoren

Het kassasysteem namen we ook voor onze rekening. Het personeel in de zorgshops kan de barcode inscannen of manueel ingeven en zo verschijnt het product op hun scherm. Daar kunnen ze meer info opvragen over het product en raadplegen hoeveel stock er beschikbaar is in verschillende filialen. Is een product er niet meer in hun eigen zorgshop? Dan kunnen ze het via de bestel knop eenvoudig bij een andere winkel bestellen. Switchen tussen de verschillende varianten van een product doe je in één klik. Zo geef je de klant last-minute eenvoudig de kans om zijn bestelling te wijzigen. Heeft een klant plots een nieuwe gsm nummer? Dan kan je in de kassa ook zijn gegevens wijzigen en nemen we dit mee in het globale klantenbestand

LM Oost-Vlaanderen kassasysteem

Verhuur en verkoop van producten

Bij LM kan je zowel een item huren als kopen. Dit hebben we in het kassasysteem duidelijk gevisualiseerd aan de hand van labels. Een goed uitgedacht UI & UX design is hier onmisbaar. Bij de verhuur van een product zorgden we voor een automatische facturatie, domiciliëring en kwartaalafrekeningen. De organisatie van LM kent van elk product bij verhuur de locatie door het locatie-beheer systeem. Dit gaat dan niet enkel over de klant thuis, maar ook overheen de verschillende stock-locaties.

LM Oost-Vlaanderen orderpicking applicatie

Orderpicking applicatie

Hoe kan je orderpicking sneller laten verlopen? Met deze vraag kwam LM Oost-Vlaanderen bij ons aankloppen. We ontwikkelden een orderpicking applicatie. De app. berekent de 'snelste' route om orders samen te stellen. Je kan de app. ook gebruiken om de producten te scannen, 2 in 1 dus! Bij het scannen van een product dat niet in de order zit krijg je de melding dat het een foutief product is. Zo worden er minder fouten gemaakt. Moeten er meerdere dezelfde producten gescand worden? Dan krijg je na het scannen van 1 item de melding dat je nog een item moet scannen. Simpel toch? 


Stock management over diverse locaties

We ontwikkelenden een systeem waardoor stock management nu straight to the point is. Er is steeds een correcte stock en het systeem stelt ook automatisch bijbestellingen voor. Automatische leveranciersbonnen behoorden ook tot de scope. Het systeem is namelijk zo slim dat hij weet waar er producten ingekocht worden en aan welke bulk-hoeveelheden. Het stelt dan automatisch de meest interessante bestelbonnen op. Een process dat de workload van LM Oost-Vlaanderen echt verlicht.

LM Oost-Vlaanderen personeel

Magazijnbeheer

Ook het magazijnbeheer namen we voor onze rekening. Wanneer je bij één partner een uitgebreid platform laat uitbouwen hou je als klant de touwtjes in handen. Geen gedoe met meerdere partners, maar een 1 op 1 samenwerking die vlot verloopt. Doordat we alles custom uitbouwen is the sky the limit. 

LM Oost-Vlaanderen magazijn

Uitgebreide statistieken

Het is belangrijk om te meten hoe goed producten, productgroepen, locaties en het bedrijf het doet. Verkoopt een bepaald product of productgroep totaal niet goed? Dan is het tijd om dit even te reviseren en statistieken te genereren. Opvolging is iets wat je absoluut niet over het hoofd mag zien. Wij zorgden ervoor dat dit allemaal gemakkelijk meetbaar is in het platform zelf.


LM Oost-Vlaanderen statistieken

Exact online logo

Exact Online koppeling

Een slim online boekhoudpakket zoals Exact Online kan echt het verschil maken qua tijdsbesparing. Door Exact Online worden boekhoudtaken je uit handen genomen en loop je minder risico dat je fouten maakt. Verder heb je ook meer inzicht en grip op je cijfers. Een slimme automatisering waardoor boekhouden dus op rolletjes loopt! Van de verwerking van je facturen tot een automatische koppeling met je bank. Voor LM Oosts-Vlaanderen koppelden we Exact Online op hun eigen platform, zodat alle tools in één platform zitten. 

 

LM Oost-Vlaanderen ledenplatform

Connectie ledenplatform

De Liberale Mutualiteit heeft meer dan 125.000 leden, steeds de actuele informatie over al deze leden hebben is dus een must. Past er iemand ergens klantengegevens aan of komt er een nieuw lid bij? Dan synchroniseert ons platform met het het ledenplatform. Real-time aanpassingen zijn dus geen enkel probleem. 

LM Oost-Vlaanderen kinderen

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak