User Experience & User Interface Design

De mogelijkheden voor websites en webapplicaties lijken vandaag bijna eindeloos. Net daardoor is er altijd het risico dat een website te complex wordt voor de gebruiker. Het antwoord hierop? UX en UI!

User Experience Design

User Experience of kortweg UX staat voor de complete gebruikservaring van je bezoeker. Wanneer mensen je site bezoeken hebben ze meestal een bepaald doel voor ogen. Bij User Experience design zorg je ervoor dat deze gebruiker zijn doel zo vlot mogelijk kan behalen en ga je voor 100% gebruiksvriendelijkheid. Een website mag er nog zo mooi of uniek uit zien, zonder gebruiksvriendelijkheid sta je terug bij af.

Bij het design en de ontwikkeling van jouw project doen wij telkens beroep op UX. We bekijken het hele ontwerp vanuit het standpunt van de bezoeker en zorgen ervoor dat zijn gebruikservaring zo optimaal mogelijk is. UX zit vaak in de kleine details. Dit kan gaan van de juiste plaats voor een call-to-action tot de locatie van de pagefold van een pagina. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen.

User Interface

UI en UX zijn nauw met elkaar verbonden. De user interface is de grafische laag die de gebruiker en de website of applicatie in staat stelt om met elkaar te communiceren. Bij User Interface design ligt de focus dus op het ontwerpen van een zo gebruiksvriendelijk mogelijke user interface. UI kan je vergelijken met een likje digitale verf. Het succes zit vaak in de kleine details, van een opvallende titel tot de kleur van een bepaalde knop. Een goede interface moet passen bij jouw bedrijf en tegelijk de aandacht van de gebruiker blijven vasthouden.

Op zoek naar de ideale UI & UX strategie? 

Wij helpen je graag#Expertise


Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak