RTC Oost-Vlaanderen

Opleidingsplatform en digitaal beheersysteem voor RTC Oost-Vlaanderen

Het Regionaal Technologisch Centrum Oost-Vlaanderen, zorgt voor de verbinding tussen school en werkplek. Dit schooljaar gingen ze voor een flitsende start met een spiksplinternieuwe site. 

De uitdaging

De website van RTC Oost-Vlaanderen was verouderd. De structuur van de site zat niet logisch in elkaar, waardoor ze veel support moesten verlenen. Qua look misten ze uitstraling en een eigen identiteit. Door het toenemende succes van RTC was er ook nood aan een efficiënt beheersysteem voor opleidingen en ontleningen.

Het resultaat

We gingen voor een goede mix tussen educatief, professioneel en speels, zodat elke doelgroep zich aangesproken voelt. In één krachtige tool bundelden we een gloednieuw opleidingsplatform en digitaal beheersysteem voor de uitleendienst. Zo garanderen we dat ze online scoren!

Regionaal Technologisch Centrum Oost-Vlaanderen

Dynamisch opleidingsplatform

Bij RTC Oost-Vlaanderen kan je terecht voor diverse opleidingen en events. We zorgden voor een duidelijk doorzoekbaar aanbod van alle beschikbare activiteiten/opleidingen. Dit deden we door het op te delen volgens doelgroep, type & datum. Zijn er nog beschikbare plaatsen voor een opleiding? Dan kan je jezelf eenvoudig inschrijven via een gebruiksvriendelijk registratieproces. Is je inschrijving voltooid? Dan ontvang je als deelnemer een mailtje ter bevestiging van je registratie. De klant die kan eenvoudig met alle gegevens aan de slag, want deze worden bewaard in het CMS per event. 

RTC stem projecten

Een toegankelijk platform

Bij Thinline zorgen we er altijd voor dat iedereen op een snelle en eenvoudige manier doorheen de website kan navigeren. Het maakt dan ook helemaal niet uit met wat voor toestel je surft. Door ons grondig uitgedacht responsief design heb je steeds een goede gebruikerservaring

RTC shape

Frisse nieuwsbrief template

Wanneer je een nieuwe huisstijl opzet is het belangrijk om deze op alle kanalen door te trekken. Zo creëer je herkenbaarheid. De opmaak van je nieuwsbrief mag je dus zeker niet uit het oog verliezen. 

Voor RTC Oost-Vlaanderen zorgden we voor een dynamische opzet van de template, waardoor ze blocks kunnen gebruiken bij de invulling van hun nieuwsbrief. Het eindresultaat? Duidelijke guidelines, maar toch nog genoeg vrijheid én een branding die volledig klopt!


Regionaal Technologisch Centrum Oost-Vlaanderen nieuwsbrief template

Regionaal Technologisch Centrum Oost-Vlaanderren VDAB meerwaarde scholen

RTC Oost-Vlaanderen logo

"Bedankt Thinline voor mee te denken en te scoren."


RTC Gent

Modulair CMS systeem

Het systeem dat achter je website zit, dat is het contentmanagementsysteem. Door voor een cms te kiezen, kan iedereen aan de slag met je website. Bij Thinline kiezen we resoluut voor het cms Creem. Waarom? Omdat het een krachtig platform is dat door het modulaire systeem volledig personaliseerbaar is. Voor RTC Oost-Vlaanderen ontwikkelenden we het opleidingsplatform en uitleendienst volledig op maat van hun organisatie. Zo kan hun website in de toekomst eenvoudig meegroeien met de organisatie. 

RTC missie en visie

RTC uitleendienst

Digitaal beheersysteem voor de uitleendienst

Scholen & leerkrachten kunnen materialen/sets ontlenen om hun lessen dynamischer en interactiever op te bouwen. Deze kunnen ze nu eenvoudig via de site ontlenen via een registratieformulier. Daar selecteren ze ook meteen de gewenste periode waarin ze willen ontlenen. Wanneer er een periode bezet is, wordt deze automatisch onmogelijk gemaakt om te selecteren. Zo leiden aanvragen steeds tot en effectieve ontlening. 

Bij de opzet van een site gaan we altijd voor een hoog gebruiksgemak. Doordat we alles op maat ontwerpen geeft dit extra mogelijkheden voor uitbreidingen in de toekomst. 


RTC Oost-Vlaanderen STEM

Usability testing

We hechten veel waarde aan de opvolging van wat we net geïmplementeerd hebben. Ons team gaat op een gestructureerde manier door de website en kijkt na of alles doet wat het moet doen. Toegankelijkheid is key in webdesign, daarom zetten we graag de puntjes op de i.

Bij de lancering van de site zetten we ook altijd Google Analytics op zodat de klant goals kan opstellen. Zo analyseer je bezoekers en meet je resultaten. Met deze inzichten gaan wij graag aan de slag!

RTC materiaal ontlenen

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak