Webdesign & ledenplatform voor BBTK

BBTK dat is de Bond van Bedienden, Technici en Kaderleden. Ze tellen 20 gewestelijke afdelingen verspreid over het hele land. In de bedrijven organiseren ze vakbondswerk en ze staan klaar voor hun leden met een goede dienstverlening.


BBTK website

De uitdaging

BBTK wou haar leden toegang geven tot specifieke informatie over bedrijven of sectoren. De website zelf, daar moest iedere bezoeker vlot alle informatie kunnen vinden. Maar voor hun leden wilden ze echt het verschil maken met een afgesloten persoonlijke ruimte. Met toegang tot cursussen, tutorials, een chatbox, ...

Het resultaat

Een website waar heel wat informatie in zit met een structuur die voor iedereen duidelijk is. Premies, je rechten, de verschillende kantoren die kan je in 1-2-3 vinden op de site. We bouwden een uitgebreid beveiligd platform voor leden. Met een duidelijk dashboard, waarbij de leden zelf widgets naar keuze kunnen toevoegen. Notificaties, een chatbox, statistieken, ... de leden kunnen bijna alle info op hun persoonlijk profiel vinden. 

BBTK leden platform

BBTK lid worden

Customer Journey

We analyseerden voor BBTK de Customer Journey van hun leden. Wat is dit nu juist? Dat is het traject dat een klant aflegt vanaf de allereerste kennismaking tot de finale aankoop. In het geval van BBTK is het doel lid worden van de organisatie. We spelen hier doorheen de site op in door genoeg blokjes te laten terugkomen met "Wil je meedoen?". Zo overtuig je veel meer mensen en laat je niet alles afhangen van één enkele pagina die zich richt op "Lid worden". 


Handige zoekfunctie

We kozen voor een zoekfunctie bij BBTK. Waarom? Omdat het hier over heel wat informatie over de jaren heen gaat. Dan is het extra handig om meteen de volledige site te kunnen doorzoeken. Wanneer je zoekt kan je ook nog verder filteren in de resultaten. Zo doe je er als bezoeker zeker niet lang over om het gewenste item te vinden. 

BBTK zoeken

BBTK nieuws

Vers van de pers

Nieuws, dat zorgt ervoor dat je website dynamisch blijft. In het geval van BBTK informeren ze zo graag hun leden met de laatste actuele topics en weetjes. Het zorgt er ook voor dat je extra goed gevonden kan worden op Google, we spreken hier dan van Search Engine Optimization. Door relevante content te schrijven, vinden mensen je sneller en vergroot het bereik van je organisatie. 


Beveiligd ledenplatform

Bij de opzet van een platform dat afgeschermd is voor iedereen, leggen we de nadruk op een beveiligde omgeving. Alle informatie per lid zit achter een gepersonaliseerde login. Om het zeker veilig te houden kunnen wij als programmeurs je zelfgekozen wachtwoord niet achterhalen. Deze zijn allemaal top secret

BBTK profiel inloggen

Handig dashboard

Bij een dashboard draait het erom dat alles meteen duidelijk zichtbaar is. De User Interface en User Experience zorgen ervoor dat je nergens naar moet zoeken en dat alles er clean uitziet. Dit alles ligt natuurlijk volledig in de lijn van het webdesign, dat aansluit bij de huisstijl van BBTK. Widgets die kunnen de leden ook naar keuze toevoegen of verwijderen. Een gepersonaliseerde omgeving creëren, daar werken we graag aan mee! 

BBTK ledenplatform dashboard

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak