Intranet & extranet

Soms heb je nood aan een tool waarmee je veilig informatie kan delen met een selecte groep mensen. Wij helpen je graag met het opzetten van een Intranet of Extranet op maat.

De voordelen van een Intranet

Een intranet is een besloten netwerk binnen een organisatie, waarmee je op een veilige én snelle manier informatie kan delen met de rest van het bedrijf. De voordelen van zo'n netwerk liggen nogal voor de hand. Je kan veilig informatie delen, aangezien er ingelogd moet worden via een gebruikersnaam en wachtwoord. Medewerkers kunnen erg vlot documenten of nieuws met elkaar delen, wat positief is voor je workflow en de samenwerking optimaliseert. Wil je binnen dit intranet ook nog kiezen wie toegang heeft tot welke informatie? Dat kan ook!

Waarom kiezen voor een extranet?

Een extranet daarentegen is een variant op het intranet, waarbij het netwerk ook (gedeeltelijk) wordt opengesteld voor derden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om informatie te delen met klanten of leveranciers. Ook hier moet altijd ingelogd worden met een login en wachtwoord. Er zijn tal van redenen om met een extranetomgeving te werken. Denk maar aan klantenbeheer, het opvolgen van bestellingen of het beschikbaar stellen van een catalogus of beeldmateriaal.

Een intranet of extranet kan heel wat meerwaarde leveren aan je organisatie! We overlopen de mogelijkheden graag met je.

Contacteer ons#Expertise


Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak