design gentse feesten 2020

Webdesign voor de Gentse Feesten 2020

Al sinds 1843 roepen de Gentse Feesten 10 dagen lang verschillende emoties op bij de meer dan 1 miljoen bezoekers. Een gratis stadsfestival waar alles mogelijk is, een volksfeest voor jong en oud waar iedereen samenkomt,... Een unicum, zeker in 2020 omdat het door Covid 19 plots enkel digitaal doorging. Wij zijn trots dat we ook dit jaar onze creativiteit voor de Gentse Feesten mochten bovenhalen!

De uitdaging 

Hét Gents evenement van het jaar vraagt natuurlijk om een UI design om u tegen te zeggen. Met tegenwoordig meer dan 1.3 miljoen bezoekers is een sterke UX strategie onmisbaar, zeker wanneer het bijna volledig digitaal plaatsvindt.

Het resultaat

We vertaalden alle emoties die aanwezig zijn op de Gentse Feesten in het design. Verbazing, nieuwsgierigheid, genieten, ontdekken,.. Onze unieke aanpak resulteerde in een verbazingwekkende website, waar bezoekers eenvoudig het programma kunnen bekijken. 

fotomateriaal gentse feesten 2020
mobiel webdesign gentse feesten 2020

Ontdek

De Gentse Feesten, daar is al eens een hoek vanaf. De website, die moest verrassen, voor minder gingen we niet. Dit jaar werkten we met een sterke focus op typografie, die de krachtige campagnebeelden versterkt én de beste user experience verzekerd. Een straf responsive design waar je niet omheen kan, met een culturele feel.

Om te verzekeren dat het webdesign in de lijn lag met het verhaal achter het aangeleverde campagnebeeld, zaten we samen met Soon, de ontwerpers van de affiche. Een nauwe samenwerking, die zorgt dat alle partijen tevreden zijn van het geleverde resultaat.

user interface gentse feesten 2020
webdesign gentse feesten 2020
Twitter share gentse feesten 2020
homepage design gentste feesten 2020

Sterke partnership

Dit was niet onze eerste opdracht voor de Gentse Feesten, al jarenlang zijn we een digitale partner. Telkens opnieuw innoveren én het beste resultaat behalen, daar gaan we voor! Met een sterke focus op mobiel, om zo ervoor te zorgen dat elke bezoeker altijd alle informatie op zak heeft.

ontwerpen gentse feesten 2020
affiche gentse feesten 2020
programma gentse feesten 2020

Snel schakelen

Het populairste festival in Gent, sloeg in 2020 ondanks de omstandigheden toch geen editie over. Want wie kan er de Gentse Feesten een jaar missen? Een digitaal alternatief werd gelanceerd. Het design gooiden wij in no-time efficiënt om met als resultaat een uniek design dat de puntjes op de i plaatst, met digitale concerten, online belevenissen en zoveel meer.

video's gentse feesten 2020
schema gentse feesten 2020
ontwerp gentse feesten 2020

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak