JobsIn: jobplatform met straffe branding

Werken in je eigen gemeente heeft tal van voordelen voor beide partijen. Nooit meer in de file staan, werken bij streekgenoten en minder brain drain naar de grote steden. Verschillende gemeenten hadden vraag naar een online jobplatform dat alle vacatures van een gemeente op één plaats verzameld en stapten hiermee naar Voka. Op hun beurt benaderde Voka ons en zo werd ‘Jobs in’ geboren!


Jobs in

De uitdaging

Alles begon met de gemeente Wetteren. Zij waren op zoek naar een manier om inwoners lokaal te werk te stellen en lokale bedrijven te promoten. Al snel volgden andere gemeenten die mee op de boot wouden springen. De uitdaging was om een brand én een complete huisstijl te creëren. Niet voor een specifieke gemeente, maar als een overkoepelend merk waarbij meerdere partijen zich konden aansluiten.

Het resultaat?

Een ambitieus multiplatform waar we meer dan trots op zijn. We werkten een concept uit van naam tot logo, dat potentieel heeft om dé standaard voor lokale tewerkstelling te worden. Het resultaat is een technisch sterk jobplatform, met een overkoepelende branding om u tegen te zeggen!

Jobs in branding

Straffe branding

Een sterke merkidentiteit is essentieel voor elke nieuw bedrijf. Via een doordachte strategie gingen we op zoek naar de perfecte naam en een logo die het jobplatform een hoge herkenbaarheidsfactor zou opleveren. Zo viel de keuze voor de naam op ‘Jobs in’, die telkens kan aangevuld worden met de naam van de gemeente in kwestie. Voor het logo viel de keuze op een soort van ‘x’. Ook het logo wordt afgestemd op de gemeente aan de hand van hun huisstijl. Daarnaast creëerden we een volledige huisstijl voor het platform, die terugkeert in alle mogelijke communicatievormen.

JobsIn visitekaartjes

Win-win situatie

Een straffe branding alleen is natuurlijk niet genoeg. Het jobplatform zelf moet ook heel performant en gebruiksvriendelijk zijn. Bovenal moet het zijn doel verwezenlijken: lokale inwoners connecteren met lokale bedrijven. We moesten dus kunnen verzekeren dat genoeg bedrijven met het platform in zee wouden varen. Daarom maakten we het platform anders dan het ‘klassieke jobplatform’. Bij ‘Jobs in’ begint de zoektocht vanuit de bedrijven, die zichzelf zo extra in de kijker kunnen zetten. Lokale inwoners ontdekken zo bedrijven in hun buurt en vinden er mogelijk de job van hun dromen. Een win-win situatie voor iedereen!

Jobs in gemeentes

Multiplatform

Na de eerste lancering van ‘Jobs in’, bouwden we op vraag van Voka een multiplatform uit, die de standaard gaat worden om lokale bedrijven en werkzoekenden te connecteren. Het is een work in progress, dat zeker nog vervolgd wordt! 

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak