Sinksen trekt resoluut de digitale kaart

Elk jaar opnieuw staat Kortrijk tijdens het Pinksterweekend vier dagen lang volledig in het teken van haar grootste evenement. Het bruisende stadsfestival Sinksen is vandaag een waar begrip in de streek én ver daarbuiten. Met meer dan honderd evenementen voor jong en oud weet het volksfeest jaarlijks tienduizenden bezoekers te lokken. In 2018 kwam de organisatie voor het eerst bij Thinline aankloppen. Sindsdien mogen wij ons de trotse digitale partner van Sinksen noemen!

Sinksen 2023

De uitdaging

Tot voor de editie van 2018 drukte de organisatie elk jaar duizenden programmaboekjes af en daar mocht verandering in komen. Stad Kortrijk wou resoluut de digitale kaart trekken in de vorm van een multifunctionele online agenda. Een website is altijd de belangrijkste communicatietool van een festival. Daarom moesten we kunnen verzekeren dat de site altijd en overal beschikbaar is en dat informatie snel kan worden toegevoegd of gewijzigd. Bovendien heeft een festival harde deadlines, waardoor een tijdige oplevering een must werd.

Het resultaat

Een duurzame en praktische oplossing voor de verspreiding van het programma en alle bijkomende informatie. Via het gepersonaliseerde CMS kan de organisatie eenvoudig aanpassingen maken aan de website, zelfs last-minute. De bezoekers kunnen op elk moment van de dag het programma en het feestplan bekijken en zo hun route uitstippelen.


sinksen 2019

Let's talk tech

Een populair stadsfestival als Sinksen heeft nood aan een goede infrastructuur. Duizenden mensen bezoeken namelijk tegelijk de website, wat tot straffe bezoekerspieken leidt. Een hoge uptime moet dus gegarandeerd worden, zodat bezoekers altijd op de website terecht kunnen. We lieten de website daarom draaien op een performance hosting pakket. Onze developers zorgden er ten slotte voor dat het interne caching systeem werd geoptimaliseerd om elke load aan te kunnen.


sinksen 2018 design
Sinksen 2022
sinksen 2019 planning

Digitaal programma op zak

Bezoekers van een festival willen op elk moment van de dag kunnen checken wat, waar en wanneer er iets te doen is. Dankzij onze geoptimaliseerde, responsieve website hebben de festivalgangers nu gewoon hun digitale agenda op zak. We voegden bovendien een extra leuke feature toe aan de website. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om een gepersonaliseerde agenda op te stellen die ze kunnen delen met vrienden en familie.

Sinksen programma 2022

Uitgebreid feestplan

Naast de digitale agenda vinden bezoekers ook een feestplan op de website. Op de interactieve kaart vinden ze alle locaties van de evenementen terug. We voegden ook handige extra informatie toe, zoals de plaatsen waar je je fiets kan parkeren. Zo kunnen bezoekers zelfs een volledige route uitstippelen en snel op de gewenste locatie geraken.

sinksen 2018 kaart

Last-minute wijzigingen

Bij een festival met tal van evenementen durft er last-minute wel eens een wijziging te gebeuren. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat de organisatie alles zelf heel gemakkelijk kan wijzigen, door de cms zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De wijzigen worden ook meteen doorgevoerd, zodat bezoekers dit onmiddellijk zien op de website. 

We voegden ook een soort van switch voor crisiscommunicatie toe aan de website. Op een groot evenement als Sinksen kan het noodlot namelijk altijd toeslaan en dan wil je dit als organisatie ook communiceren via je website. Bij Sinksen editie 2018 werd hier reeds gebruik van gemaakt toen door een zware storm bepaalde evenementen beperkt moesten worden. Via een banner op de homepagina, werd er duidelijk en vlot gecommuniceerd over de situatie.

"Een festivalwebsite is de ideale tool voor crisiscommunicatie"


sinksen kortrijk
sinksen design 2023 favorieten

sinksen 2019 informatie
Siksen 2022 activiteiten
Sinksen 2018
affiche sinksen 2023


sinksen webdesign

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak