Uitgebreid klantenportaal voor de wereldwijde utility market

Itineris ontwikkelt innovatieve softwareoplossingen waarmee energie- en waterbedrijven operationele efficiëntie kunnen bereiken, hun milieudoelstellingen kunnen behalen en de relatie met hun eindklanten kunnen verbeteren. Met meer dan 400 werknemers in Europa en de VS wordt UMAX wereldwijd ontwikkeld en geïmplementeerd. 

Klantenportaal

De uitdaging

Umax uitbreiden met een geüniformeerd klantenportaal met focus op de Amerikaanse markt in fase 1 en internationaal in fase 2. Een remote samenwerking met een groot team van internationale developers en het vertalen van de vele requirements van diverse stakeholders naar een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke cloud-service.

Het resultaat

Een mooi uitgedachte applicatie die perfect multifunctioneel ingezet kan worden voor verschillende nutsbedrijven. Een tool waar iedereen snel mee aan de slag kan voor diverse gebruikers op verschillende devices. Een front-end toolset & handleiding die het team van developers in staat stelt om de toepassing toekomstgericht te kunnen uitwerken en onderhouden. Het geeft de UX- & marketingafdeling de nodige design-sets om nieuwe workflows uit te zetten.

UI Amerikaans klantenportaal

Internationale samenwerking

Bij Thinline vinden we het altijd fijn om kennis te delen en om samen te werken met internationale experten. Bijleren stopt immers nooit, en zeker niet in de wereld van het web. Voor dit project werd een kernteam samengesteld van productmanagers met expertise van de utilities in hun land/regio. We brachten iedereen voor een aantal dagen samen in België (Gent) om alle nodige know-how te stroomlijnen, met elkaar te delen en de scope goed af te lijnen. Na een periode van remote samenwerking werd het team opnieuw samengebracht voor de eindpresentatie en oplevering van het project. 

Login screen UI design

Development sprints

We werkten voor deze applicatie samen met een groot development team (+ 400 developers) in diverse landen en tijdzones. Om alles te stroomlijnen werden verschillende development sprints opgezet om samen tot een mooi resultaat te komen. Dankzij korte sprints werd het mogelijk om te zien dat iedereen op dezelfde golflengte zat en konden we snel omschakelen waar nodig.

100% gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid is iets wat we àltijd nastreven. Een project kan er nog zo mooi uit zien, wanneer ze het juiste doel niet bereikt dan ben je daar niets mee. Wanneer je een product ontwikkelt met een user-base van miljoenen gebruikers is good, not good enough. De complete gebruikerservaring van het klantenportaal werd tot in de puntjes afgewogen en getest, zodat alle klemtonen juist gelegd werden zowel in de structuur als het design. 


Itineris service & usage

Clean User Interface design

We zorgden voor een UI design dat de bezoeker niet linkt aan een specifieke organisatie of huisstijl. Zo is het perfect mogelijk om het design te gebruiken voor verschillende bedrijven. Een minimalistisch design dat de aandacht op de juiste momenten vastgrijpt, maar niet dominant overkomt. 

Klaar voor de toekomst

Het klantenportaal werd in 1e fase uitgerold binnen de Amerikaanse markt om in 2e fase internationaal door te zetten. Om ervoor te zorgen dat het platform de komende jaren verder kan uitgroeien leverden we een front-end templating library op met alle mogelijke assets en commonly used workflows.  

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak