Digitale concertagenda voor Ha Concerts

De Handelsbeurs is een creatief, duurzaam muziekhuis in het hartje van Gent. Je kan er genieten van een brede waaier aan genres in een toonaangevend moment. Het huis werd 20 jaar en vierde dat met een nieuwe branding, website én nieuwsbrief! 
Hello Ha Concerts!

De uitdaging

De Handelsbeurs zocht een nieuwe digitale partner die kon zorgen voor een frisse look en feel voor de nieuwe website. Diverse integraties mochten met het oog op de toekomst niet ontbreken.

Het resultaat

Een mooi digitaal visitekaartje voor Ha Concerts, een specifieke concertpagina bekijken is echt een beleving zodat bezoekers sneller overgaan tot de aankoop van een ticket. Een uitgebreide integratie met Yesplan, Ticketmatic & Uitdatabank zorgen voor heel wat automatisering en een sterk verlaagde workload voor alle Ha medewerkers. De website wijst zichzelf uit, bezoekers kunnen vlot tickets bestellen voor hun favoriete concerten.

Geslaagde integraties met Yesplan, Ticketmatic & Uitdatabank

Hoe zit de vork hier nu net in de steel? In Yesplan geeft Ha Concerts de eerste informatie mee voor een nieuw concert, na een manuele push naar de site kunnen ze daar verder naar wens content toevoegen. Door deze koppeling is de volledige organisatie gecentraliseerd en winnen we tijd. 

Qua ticketing platform werd er gekozen voor Ticketmatic. Is het concert gratis, uitverkocht, zijn het de laatste tickets of net early bird tickets? Allemaal statussen die je als bezoeker toch meteen wil meekrijgen. We ontwikkelden hiervoor een slimme custom code die in connectie staat met Ticketmatic. Het resultaat? Een goede trigger voor de bezoeker om over te gaan tot de aankoop van een ticket.

In Creem, het contentmanagementsysteem van de website kan Ha Concerts dan weer kiezen om een aangemaakt event te laten doorstromen naar uitinvlaanderen.be. Dit zorgt ervoor dat ze alle info maar één keer moeten ingeven.

Gebruiksvriendelijke concertagenda

Dé kern van de website dat is de overzichtelijke agenda met gebruiksvriendelijke filters waarin bezoekers in het aanbod van de Ha kunnen duiken. Door consequent keuzes te maken, is het al meteen visueel in het overzicht duidelijk voor welke doelgroep het concert is.

Neem je een kijkje bij een specifiek concert? Dan zie je alle praktische informatie in de rechter kolom verschijnen.
Hier kan de bezoeker het evenement toevoegen aan zijn persoonlijke kalender, eenvoudig naar het Facebook event surfen en het opslaan als favoriet. Heeft een concert een specifieke story? Dan kan Ha Concerts deze story vrij plaatsen bij het concert, zo krijg je als bezoeker meteen het volledige plaatje mee. We geven de bezoeker onderaan de pagina ook altijd Ha tips mee.


Fan van concertlijstjes?

Via de nieuwe website maak je eenvoudig favorieten-lijstjes die je kan delen met vrienden en familie. Zie je meerdere concerten waar je eventueel wel naar toe wil? Deze kan je bewaren door op de like/love button klikken.

Toegankelijkheid is cruciaal in dit gegeven, we verplichten de bezoeker dan ook niet om een profiel aan te maken. Er ontstaat bij het aanklikken van de like button een unieke link waarop alle favorieten gebundeld worden. Er is een mogelijkheid om meerdere links aan te maken die deelbaar en bewerkbaar zijn door diverse vriendengroepen. Samen kiezen naar welke concerten je wil gaan was nog nooit zo eenvoudig!


Handige zoekfunctie

De nieuwe website van Ha Concerts beschikt over een handige zoekfunctie waarmee de bezoeker vlot de gehele website kan doorzoeken. De resultaten worden weergegeven volgens type: stories, concerten, archief en infopagina's. Hierop kan de bezoeker ook filteren, zodat men snel tot het gewenste resultaat komt.


Slimme template voor alle nieuwsbrieven

Ha Concerts heeft een divers doelpubliek en stuurt dus ook verschillende nieuwsbrieven uit. Hiervoor ontwikkelden we een template dat eenvoudig beheerbaar en bewerkbaar is in dezelfde stijl zoals de website. Géén nodeloos geknoei, maar een straight forward custom template dat met de ingave van de juiste copy klaar is om verzonden te worden. 


Veelgestelde vragen

Om de medewerkers van Ha Concert te ontzorgen ontwikkelden we een FAQ-module in het CMS. Hier kunnen medewerkers verschillende vragen toevoegen die vaak gesteld worden. Op deze manier kunnen bezoekers met een gerust gevoel langs komen en gaat men sneller overgaan tot de aankoop van een ticket. 


What's next?

Onze samenwerking stop hier niet, we kijken al meteen uit naar nieuwe integraties en optimalisaties. Als trouwe partner staan we de klant graag bij met de juiste expertise. 

Wij staan alvast te popelen voor een volgende uitdaging!

Contacteer ons

Ook goesting om samen te werken?

Maak een afspraak