Blog Op verplaatsing×


Zoeken

Categorieën

Archief

Taxman 2012

Geschreven op in de categorie Op verplaatsing 7.jpeg De Taxman of de Taxman Award is een jaarlijkse verkiezing waarbij een award wordt toegekend aan de persoon (of organisatie) die de meest opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de fiscaliteit.

Voor het derde jaar op rij verzorgde Thinline de ticketing voor dit event. Hiervoor werd gebruik gemaakt van Motool, de event management tool die in samenwerking met Gooseberry ontwikkeld werd door Thinline.

De workflow is de voorbije edities nagenoeg het zelfde gebleven, hierbij dan ook een kleine schets van hoe we telkens te werk gaan.

De voorbereiding

Naar aanloop van het event wordt alles in gereedheid gebracht voor de inschrijvingen. Thinline voorziet een gepersonaliseerde Taxman-pagina op de Motool-website.
De gasten kunnen zich op deze pagina inschrijven, waarna elke gast zijn gepersonaliseerd ticket kan downloaden.

Onthaal op het event

Thinline staat ook in voor het onthaal van de gasten op het event. Aan de inkom van het het gebouw (de voorbije twee jaren was dit het Plaza Hotel in Brussel) staan meerdere balies opgesteld, elk voorzien van een laptop, scanner en computer. Met speciaal geschreven software kan elke balie communiceren met een centrale server, zodat elk ticket dat gescand wordt netjes geregistreerd wordt. Zo kan men op elk moment nagaan wie wél en wie nog niet op het event aangekomen is en beschikt men na het event over een lijst met alle aanwezige gasten.
Bij het scannen van het ticket wordt automatisch een gepersonaliseerde badge geprint, die de gasten tijdens het event kunnen opspelden.

6

Na het event

Van zodra alle gasten toegekomen zijn op het event is het onze taak om zo snel mogelijk de inkom volledig vrij te maken en alle balies te verwijderen. Er worden ter plaatste de nodige backups gemaakt van alle informatie die verzameld werd bij het scannen van de tickets. Deze informatie zal later doorgegeven worden aan de klant in de vorm van een overzichtelijke lijst met alle aanwezige gasten.

Twitter-wall

Bij deze editie van de Taxman Award ontwikkelde Thinline ook een Twitter-wall, die gedurende het event geïntegreerd werd in de video projectie. Alle Tweets met de hashtag #taxman12 werden in real-time opgehaald en weergegeven binnen het moderatie gedeelte. De moderator kon daarna beslissen welke Tweets op de projectie weergegeven werden, alsook welke Tweet in een vergrote versie zou verschijnen.